Waarom Joomla!

Joomla! gebruik ik om de beste en meest functionele websites te bouwen met de minste inspanning. Omdat Joomla! modulair is kan ik op eenvoudige wijze allerlei andere technieken implementeren zoals webshop software met  iDeal. Niet voor niets wint Joomla! bijna elk jaar de titel "Best Open Source CMS" in de Open Source CMS Award Contest

Het Joomla! Content Management Systeem (CMS) is rijk aan functionaliteit en biedt goede stabiliteit, beveiliging, veel snelheid en is bovendien zoekmachine vriendelijk. Sinds versie 2 (2012) biedt Joomla! ook een eenvoudig migratie pad dat uw investering in website ontwikkeling goed beschermt.

Modulaire basis

Het ontwerp van Joomla! is gebaseerd op het Model–view–controller (MVC) model. Dit deelt het ontwerp van complexe toepassingen in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden:

  • datamodel (Model)
  • datapresentatie (View)
  • applicatielogica (Controller)

Het scheiden van deze verantwoordelijkheden maakt dat veranderingen in de gebruikersinterface niet direct invloed hebben op het datamodel en vice versa. Zo is bijvoorbeeld het wijzigen van het design van de website met zeer weinig inspanning mogelijk en kan het aanbieden van de website inhoud in ander talen gerealiseerd worden zonder de hele website opnieuw op te zetten. En dit zijn maar twee voorbeelden van de vele voordelen en mogelijkheden die het MVC model biedt. Uiteindelijk bepaalt dit model voor de eigenaar van de website op lange termijn de laagste totale toepassingskosten.

Rijk aan functionaliteit

In tegenstelling tot een ander veel gebruikte website CMS heeft het Joomla! CMS heeft standaard 16 core-extensions voor veel gebruikte toepassingen die het leven van een ontwikkelaar veel makkelijker maken. Bovendien garandeert dat de website eigenaar dat alle belangrijke onderdelen steeds up-to-date zijn en aan alle actuele beveiligingseisen voldoen, zonder afhankelijk te zijn van leveranciers van extensies of het tempo waarin deze updates aanbieden.

Welke functionaliteit?

Lees verder voor de voornaamste functionaliteiten die allemaal standaard in Joomla! zitten op mijn pagina Nieuwe Website voor € 300